UPDATE - Brusselse binnenring is weer open voor alle verkeer

bron: Het Laatste Nieuws/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Op de Brusselse binnen- en buitenring gebeurde er een zwaar ongeval. Het verkeer lag er lange tijd volledig lam aangezien ter hoogte van Halle de ring langs beide kanten volledig werd afgesloten.

In de vooravond brandde daar een vrachtwagen uit onder een brug. De ring ging dinsdagochtend weer open. Om 5.40 uur was de binnenring vrijgemaakt en om 6.25 uur volgde de buitenring

Rond 17.30 uur belandde een vrachtwagen om nog een onbekende reden tegen de middenberm onder de brug in Halle. De vrachtwagen was geladen met papier dat in brand is geschoten. Er was een serieuze zwarte rook zichtbaar en het was er ook heel warm geworden door de rook.

BRUG
Experten moesten nagaan of er veel schade was aan de brug. Dat intussen ook gebeurd. "Daaruit is gebleken dat de brug ernstig beschadigd is", luidt het. "De brug is nog wel stabiel. Zodra de takelwerken achter de rug zijn, dat zal rond 23 uur zijn, zal de binnenring richting Groot-Bijgaarden weer open kunnen gaan. Voor de ochtendspits worden er geen problemen meer verwacht."

Het medisch rampenplan is er ook van kracht. De civiele Bescherming en het Rode Kruis zijn ter plaatse om water uit te delen in de file. De politie is ook begonnen met stukken vangrail weg te nemen waardoor de personenwagens kunnen terugkeren net zoals bij de motorrijders, eerder al.

Het Vlaamse Verkeerscentrum raadt aan om er omgeving te vermijden. Wie vanuit Groot-Bijgaarden de E19 naar Bergen en Charleroi wil bereiken, doet dat het best via de binnenring. Hetzelfde geldt voor wie vanuit Groot-Bijgaarden de E429 naar Halle wil bereiken. Dat geldt ook voor wie vanuit Machelen of Strombeek naar de E19 wil naar Bergen en Charleroi.

Tags brussel