Vijftiger uit Aalst spreekt twee wildplassers aan maar die slaan hem meteen buiten bewustzijn en takelen hem zwaar toe

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Jan Van Der Elst werd maandagavond zwaar toegetakeld in de Lange Zoutstraat in Aalst. De vijftiger hield er flinke verwondingen aan over.

Jan had maandag vrij en besloot naar het na-Tourcriterium in zijn thuisstad te gaan kijken. Toen ging hij richting Grote Markt waar zijn vrouw hem zou oppikken. 

In de Lange Zoutstraat liep het echter fout. Jan sprak er twee mensen aan die vermoedelijk aan het wildplassen waren tegen een gevel. “Hij liet hen verstaan dat hun gedrag echt niet nodig was”, vertelt dochter Laurah aan Het Laatste Nieuws.

De wildplassers konden er niet om lachen en gaven Jan enkele rake klappen. Hij verloor al snel het bewustzijn. “Een passant die hem zag liggen, heeft de hulpdiensten en de politie gebeld”, vervolgt Laurah. “Mijn vader werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog altijd ligt. Zijn schouder is op drie plaatsen gebroken. Het is afwachten of hij geopereerd moet worden. Die getuige heeft overigens nog geprobeerd de daders te achtervolgen, maar hij is ze kwijtgeraakt.”

"DADER GAAT STRAF NIET ONTLOPEN"
“Volgens onze informatie gaat het om een handgemeen tussen twee personen”, klinkt het bij burgemeester Christoph D’haese. "De man die klappen uitdeelde, werd intussen geïdentificeerd door onze politiediensten. Het gaat overigens niet om allochtonen, zoals links en rechts de ronde doet. Overigens hangen er camera’s op de plaats van het incident. We zullen die beelden dan ook grondig bekijken in het belang van het onderzoek. De man die klappen uitdeelde, zal zijn straf alleszins niet ontlopen.”

Intussen kan Laurah nog steeds niet begrijpen waarom haar vader is aangevallen. “Hij is altijd vriendelijk”, zegt Laurah. “Ik ben er ook van overtuigd dat hij hen met de beste bedoelingen aangesproken heeft. Maar zij dachten daar duidelijk anders over...” Haar vader herinnert zich niets meer van het incident.