Loredana en Bilal zien katje van amper drie maanden uit de auto gegooid worden op de A12 en schieten het katje meteen te hulp: “Het bloedde fel en vecht nu voor zijn leven”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Loredana en Bilal waren net terug van Nederland toen ze op de A12 ter hoogte van Willebroek iets uit een auto zagen vliegen. Het bleek een katje te zijn van amper drie maanden oud.

Lorenda en Bilal waren getuige van een ernstig geval van dierenmishandeling. Ze zagen hoe een katje van amper drie maanden oud uit een auto werd gegooid, weet Het Nieuwsblad. Ze besloten om te stoppen en het katje te helpen.

ZWAARGEWOND
Dat bleek zwaargewond te zijn. “We dachten dat het katje al dood was”, vertelt Bilal. “Het bewoog niet meer en bloedde fel. Maar toen zagen we dat het zijn oogjes probeerde te openen en zijn we er meteen mee naar de kattenopvang in Anderlecht gereden, het katje in een doos die we nog in de auto hadden liggen, bedekt met enkele t-shirts om het bloeden te stelpen. Hij verloor veel bloed, hij was er heel erg aan toe.”

KRITIEK
De dierenopvang verwees hen meteen door naar dierenartsenpraktijk Vetcare in Sint-Pieters-Leeuw. Daar zetten ze alles op alles om het katje erdoor te helpen. “Hij is er nu twee dagen en heeft gisteren via een sonde een beetje gegeten, maar hij opent nog steeds zijn oogjes niet”, gaat Bilal verder. “Volgens de dierenarts is het een wonder dat hij de klap overleefd heeft, maar het is nog niet zeker of hij niet alsnog zal bezwijken aan zijn verwondingen.”

De kosten lopen ook hoog op. Het katje ligt er sinds zaterdag en de teller van de rekening staat nu al op meer dan 430 euro. “We willen al het mogelijke doen om hem te laten overleven, want we hebben ook de intentie hem te houden achteraf”, luidt het.

NAAM
Ze gaan het katje ook twee keer per dag bezoeken. “We hebben hem zelfs al een naam gegeven, Mali. Al bleek toen dat het een mannetje was en we vonden Mali niet echt passen, dus heet hij nu Sangoku.”

HELPEN
Door hun avontuur willen Loredana en Bilal katjes in nood helpen. Ze gaan een rekeningnummer openen waar iedereen een bijdrage kan storten. Het volledige bedrag zal gaan naar de kattenopvang in Anderlecht. Van het geld kunnen ze onder meer eten kopen voor de diertjes. “En we plaatsen alle inkomsten en rekeningen op Facebook, zodat iedereen kan zien dat er geen misbruik van wordt gemaakt”, verduidelijkt Bilal.