Gemeenteraadslid uit Kortrijk krijgt het aan de stok met uibaters van nachtwinkels en gebruikt daarbij racistische taal: “Hiermee kunnen we ons niet associëren”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Op Facebook is een filmpje opgedoken van een onafhankelijk Kortrijks gemeenteraadslid. Hij haalt racistisch uit naar enkele uitbaters van een nachtwinkels.

Het incident deed zich voor in de nacht van 30 op 31 juli. De man, die drie jaar geleden uit de N-VA werd gezet, kreeg ruzie met enkele uitbaters van een nachtwinkel. Daarbij gebruikte de man racistische taal, zo staat te lezen bij VRTNWS.

De man trok zijn shirt uit en daagde de uitbaters van de nachtwinkel uit voor een gevecht. Eén van de uitbaters van de nachtwinkel diende een klacht in bij de politie. Die onderzoeken de zaak nu verder.

De man zou de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor Vlaams Belang, maar na een gesprek met lokaal partijvoorzitter Wouter Vermeersch liet hij verstaan dat hij zich terugtrekt als kandidaat omdat hij "de partij niet wil schaden". 

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over het incident. "Hiermee kunnen we ons niet associëren. Onze lokale voorzitter heeft een gesprek met hem gehad, de man heeft zich teruggetrokken en daarmee is het verhaal wat ons betreft afgelopen."

Het was Jamal Qnioun, voorzitter van 'People help people Kortrijk, die het filmpje online plaatste. “Alweer het zoveelste racistische incident in de stad Kortrijk waar men over deze zaak een paar dagen zal spreken, geseponeerd via de justitie en alles terug zal minimaliseren naar een geïsoleerd "gevalletje", schreef hij bij het bericht.

BEKIJK HET FILMPJE