Kristof is zijn vrouw en zijn jongste zoontje van amper drie jaar oud kwijt na ongeval in Maldegem: "Te dramatisch voor woorden"

bron: Het Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Gisteren gebeurde er een zwaar ongeval op de E34 in Maldegem. Vier mensen uit dezelfde familie kwamen daarbij om het leven, waarbij twee kinderen van drie jaar.

Moeder Maaike Verstuyf zou vandaag haar 38ste verjaardag vieren. Ze had echter geen kans want de truck verpletterde haar Peugeot. De klap moet gigantisch geweest zijn.

Voor Kristof is het ongeval een drama. Hij is zijn vrouw Maaike kwijt en zijn kleinste zoontje van amper drie jaar oud. "Het is te dramatisch voor woorden", zeggen vrienden in Het Nieuwsblad.

Johan Sarazijn (52) heeft alles zien gebeuren. “Ik was in de tuin aan het werk toen ik de vrachtwagen zag inrijden op die stilstaande auto's. Hij is pas beginnen te remmen na de klap. Pas daarna hoorde ik de banden piepen. Maar toen was het al te laat natuurlijk. Puur kegelspel. De auto's vlogen echt alle kanten uit. De meeste wagens hadden het geluk dat ze naar de kant werden geduwd.”

"VAN DE AUTO SCHOOT NIETS MEER OVER"
"Maar toen ik ging kijken, zag ik dat er een wit autootje volledig onder de wielen van de vrachtwagen stak. Er bleef niets meer van over. Die inzittenden hadden geen schijn van kans. Er viel niets meer van die auto te herkennen.”

Van de auto van Maaike schoot niets meer over. De hulpdiensten konden de lichamen niet ter plaatse uit de auto halen. De hulpdiensten hebben haar wagen naar een kazerne meegenomen. Pas daar konden de dodelijke slachtoffers enkele uren later geïdentificeerd worden en kon hun familie op de hoogte gebracht worden.

Johan Verstuyf (64) verliest zo in één klap zijn vrouw, zijn dochter en zijn twee kleinkinderen. Hij is zeer zwaar aangeslagen. "Wat een enorm verlies. Ik heb er geen woorden voor. Eigenlijk heb ik nog maar weinig vernomen over hoe het ongeval precies is gebeurd", zegt hij in Het Laatste Nieuws.