Hond gestorven in Ninove nadat hij was achtergelaten in snikhete auto

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Foter)
Op de Graanmarkt in Ninove is gisteren een hond gestorven. Het dier werd alleen achtergelaten in een snikhete auto.

Het dier werd door zijn baasje een uur lang opgesloten in de hete auto. Fleur Wets, uitbaatster van café Revue op de Graanmarkt, zag alles gebeuren. “Er kwam iemand mijn zaak binnen om water te vragen voor een hond die op de parking voor de deur in een auto zat”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

“Toen ik zelf ging kijken, zag ik de hond in de koffer liggen — die intussen geopend was. Het dier was volledig stijf, met opengesperde muil. Mensen hebben nog water over het dier gegoten, maar het was al te laat. Toen de eigenaar gevraagd werd wat er gebeurd was, gaf die toe dat hij zijn hond een uur lang in de koffer had laten zitten. In een bench dan nog.”

De eigenaar van de hond werd serieus onder vuur genomen door de omstaanders. “Eén van de getuigen heeft de politie gebeld en de nummerplaat van de man doorgegeven”, vervolgt Fleur. “Ze zouden een patrouille sturen, maar daar is die man niet op blijven wachten. Ik schat hem rond de 50 à 55 jaar. Hij reed met een auto van een bedrijf uit Geraardsbergen.”

Fleur is nog altijd slecht van. “Hoe komt iemand erbij om een hond bij deze temperaturen in een bench in de koffer van zijn auto achter te laten? Een koffer die dan ook nog eens naar de zon gericht was, en dat zonder ook maar één raam open te laten. ‘Het was niet zijn bedoeling’, zei hij. Onbeschrijfelijk...”

Tags ninove hond