Mario en zijn vriendin kopen hondje in Kempische kennel, acht dagen later is het dood: “Pure oplichting”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Mario Rottiers en zijn vriendin besloten drie maanden geleden om een pup in huis te halen. Ze wilden het meteen goed doen en waren bereid om heel wat geld neer te tellen voor hun hondje.

Het koppel trok naar een kennel in de Kempen. “We gingen online op zoek naar een goede kennel, en vonden er eentje in de Kempen. We namen telefonisch contact op met de fokker en hielden er een goed gevoel aan over. Daarop hebben we besloten om ter plaatse een kijkje te gaan nemen”, doet Mario zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Ook na hun bezoek aan de kennel bleven ze een goed gevoel overhouden. Ze kochten er een vier maanden oude Pomeriaan. Daar betaalden ze 1000 euro voor. Maar meteen stelde het koppel zich enkele vragen. “We stelden vast dat het ‘paspoort’ van onze hond opgesteld werd in een Slavische taal”, licht Mario toe. “Hij bleek uit Slovakije afkomstig te zijn. Vrienden vroegen zich ook af of Lucca echt wel vier maanden oud was.”

Mario en zijn vriendin trokken naar een dierenarts in Waasmunster. Daar kregen ze te horen dat Lucca slechts twee maanden oud was, en dat ze kennelhoest en giardia - een parasiet in de darmen - had. Daarna werd het alleen maar erger. Het hondje werd opgenomen bij de dierenarts en acht dagen nadat Mario zijn hond gekocht had, was het diertje al overleden.

De uitbaters van de bewuste kennel vinden niet dat ze iets fouts hebben gedaan. “Dat zijn jonge dieren en er kan altijd iets misgaan”, luidt het daar. “Wij vinden dat zelf ook bijzonder jammer, maar alles verloopt bij ons volgens het boekje. We zijn een erkende kennel die al meer dan twintig jaar honden verkoopt. En we hebben deze klant uit Appels ook terugbetaald. We vinden het dan ook een beetje jammer dat we na zoveel maanden nog altijd aangevallen worden.”

Na tussenkomst van zijn advocaat kreeg Mario 1600 euro terugbetaald. "Maar het gaat me niet om dat bedrag”, zegt hij. “De handel die ze daar voeren, klopt gewoon niet. Daarom wil ik iedereen ook vragen om twee keer na te denken. Op het eerste gezicht lijkt er niets fout te zijn, maar daarna komen de problemen. Ik wil niemand aanvallen die zijn job goed doet, maar hier klopt gewoon iets niet.”

Tags hond kennel