Slachtoffer van inbrekersbende in Maarkedal doet zijn verhaal: “Geslagen, vastgebonden en overgoten met zeep - en wasmiddel”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
In Maarkedal is een uiterst agressieve inbrekersbende aan het werk. Eén van hun slachtoffers is de 57-jarige Walter Snoeck.

Hij ging maandag terug aan het werk, nadat hij aan de inbraak psychische en lichamelijke letsels aan had overgehouden. Zo driest gingen de inbrekers te werk in zijn woning in de Fonteineweg, in de nabijheid van de Nukerkse Visvijvers.

De inbraak gebeurde in de nacht van zaterdag 21 juli op zondag 22 juli rond 3 uur ‘s nachts. “Ik hoorde hoe onbekenden mijn voordeur, nochtans vijfpuntig gesloten, forceerden”, vertelt Walter in Het Nieuwsblad.

"GINGEN ME DODEN"
“Drie kerels die onderling een brabbeltaaltje spraken, stonden plots aan mijn bed. In het Frans snauwden die kerels me toe dat ze me gingen doden, met een schroevendraaier. Ze eisten geld en graaiden 230 euro en mijn bankkaart uit mijn portefeuille. Ze wilden uiteraard ook mijn pincode kennen. Ze stopten maar niet met trappen en slaan, en ik moest ook vuistslagen incasseren. Ik was totaal van slag en heb hen dan mijn cijfercode gegeven.”

VASTGEBONDEN
“Ze bonden mijn voeten heel stevig vast met mijn broekriem. Zo hard dat de sluiting van de riem in mijn voet prikte. Alsof ik nog niet erg genoeg was toegetakeld, werd ik overgoten met was- en zeepmiddelen. Daarna vluchtten ze weg. Mijn GSM namen ze mee, dus ik kon niet alarm slaan. Zwaar toegetakeld en half gekleed ben ik naar mijn buren gevlucht. Pierre en Myriam ben ik uiterst dankbaar, ze zijn mijn redding geweest.”

SPOED
De man moest naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Ronse gebracht worden. “Mijn gehoor is nu gehalveerd. Constant moet ik afrekenen met oorsuizingen. Ik hoop dat dit ooit goed komt. Eén voet werd doorprikt en moet genezen. In mijn handen heb ik weinig gevoel, veroorzaakt door geknelde zenuwen. Meerdere ribben doen pijn van de kneuzingen.”

BANKKAART
Gelukkig kon Walter wel zijn bankkaart blokkeren. “Niet veel later werd in een geldautomaat in Ronse mijn bankkaart meteen ingeslikt bij een eerste poging om geld af te halen”, zegt hij.