VTM

Piet Huysentruyt neemt belangrijke beslissing na gesprek met zijn zoon Cyriel: “Ik vind dit jammer”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Piet Huysentruyt (55) was een trekpleister op Tomorrowland. Hij had een tijdelijk restaurant dat de naam Secret Resto kreeg.

Piet had ook grootse plannen met zijn 28-jarige zoon Cyriel, maar mag die meteen weer opbergen. Hij moest de opvolger van Piet worden. “Ik heb dat ook tegen Cyriel gezegd dat wanneer de bomma sterft, het aan hem is”, verduidelijkt Piet in Dag Allemaal. Zoals je weet is ze onlangs gestorven aan leverkanker. Ik weet dat Cyriel een restaurant zou kunnen leiden, want ik zie hem vaak genoeg aan het werk in Likoké.”

En dus had Piet het plan om ook een vestiging van zijn restaurant Likoké te openen in België met zijn zoon aan het hoofd. "Maar hij had er geen goesting in. Ik vind dat jammer, maar ik kan hem natuurlijk tot niets verplichten. Zijn houding is heel anders dan de mijne op dat vlak”, gaat Piet verder.

“Toen ik pas begon te werken, was mijn arbeidsethos toch heel anders dan dat van de jeugd van tegenwoordig. Soms zeg ik tegen Cyriel dat we dit of dat zouden kunnen doen, en dan zegt hij eenvoudigweg nee. Ach, als Cyriel maar gelukkig is, denk ik dan.Voor mij primeert dat hij en mijn dochter Marie zich goed voelen bij de keuzes die ze maken.”