Bejaarde vrouw valt 15 meter naar beneden terwijl ze brood gooit naar de vissen en ligt daar uren zonder hulp

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Gistervoormiddag liep het fout voor een 79-jarige vrouw. Ze was op dat moment brood aan het gooien naar de vissen.

Langs de steile kanaaltalud in Smeermaas viel ze 15 meter naar beneden. “Ze moet haar evenwicht hebben verloren, waarop ze naar beneden is gevallen”, vertelt de zoon aan Het Belang van Limburg.

De bejaarde vrouw woont vlak naar het kanaal. Ze tuimelde tijdens haar val van 15 meter naar beneden langs de hoge steile kanaaltalud, vergelijkbaar met een diepe ravijn. “Ze is terechtgekomen net naast het kanaal op de recent aangelegde kiezelberm. Ze zou handgebaren hebben gemaakt voor hulp naar voorbijvarende boten, maar die begrepen haar noodsituatie blijkbaar niet en wuifden terug”, zucht haar schoondochter.

SCHIPPER
Pas uren later merkte een schipper de vrouw op. Hij zag dat ze in nood was en belde de hulpdiensten. “Op dat moment waren we enorm bezorgd en op zoek naar ons ma. Gelukkig heeft de schipper haar opgemerkt”, vertelt haar zoon.

Het was voor de hulpdiensten niet makkelijk om de vrouw terug aan land te brengen. Het bleek echter onmogelijk om haar op de brancard naar omhoog te tillen. Gelukkig was er nog steeds de Nederlandse schipper. Hij vervoerde de vrouw samen met het medisch team op zijn boot tot aan de begaanbare kanaalberm enkele kilometers verderop. Daarna werd ze voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.