Ondanks code rood en waarschuwing voor brandgevaar houden mensen een barbecue in de bossen

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Door de extreme droogte is er in de provincie Antwerpen een rook - en vuurverbod van kracht. Code rood is er van kracht en er wordt opgeroepen om zeer voorzichtig om te springen met vuur in de natuur.

Zondagvoormiddag kreeg de politie van Mechelen-Willebroek een melding van een barbecue in een bosgebied in Grote Bergen te Willebroek. Dat staat te lezen bij Gazet van Antwerpen.

De politie ging een kijkje nemen en maanden de aanwezigen aan om het vuur te doven. Bij navolgende controles werd vastgesteld dat de gebruikers het barbecuetoestel hadden achtergelaten in het bos. De politie nam het toestel dan maar in beslag.

"In de huidige weersomstandigheden blijft een grote voorzichtigheid én alertheid geboden. Het politiebesluit van de gouverneur laat niets aan duidelijkheid over en geeft geen ruimte voor interpretatie. We kunnen het niet tolereren dat er vuur gemaakt wordt. Veiligheid blijft altijd een prioriteit en de politie zal dan ook daadkrachtig optreden”, aldus burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers.