VTM

“Het is in ieder geval heel goed nieuws voor Niels Destadsbader"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Volgende maand is weer de jaarlijkse verkiezing van de Radio 2-zomerhit. En daar valt dit jaar wel iets over te zeggen.

Blof en Geike Arnaert zijn immers niet genomineerd met hun grote hit ‘Zoutelande’. De reden is dat ze die avond niet kunnen optreden en dus werden ze ook niet genomineerd. Enkel artiesten die ook komen optreden kunnen rekenen op een nominatie.

Wie wel genomineerd is Niels Destadsbader met zijn hit ‘Verover mij’. Hij kan dus zichzelf opvolgen. Miguel Wiels vindt het in ieder geval een goede zaak voor zijn poulain dat ‘Zoutelande niet geselecteerd is.

“Toen ik ernaar vroeg, kreeg ik van de VRT dezelfde uitleg te horen: dat alle genomineerden geacht worden aanwezig te zijn op de uitreiking”, reageert Miguel in Dag Allemaal.

“Het is natuurlijk opmerkelijk dat ‘Zoutelande’ niet genomineerd is. Ik had er nooit bij stilgestaan, laat ik het zo zeggen. Omdat ik nooit eerder het gevoel kreeg dat er iemand ontbrak op de lijst.”

“Maar het is voor mij moeilijk om daar commentaar op te geven. Ik zie nu namelijk ook de kansen van mijn poulain Niels Destadsbader stijgen. (lacht) In die zin ben ik er dus misschien niet rouwig om.”