Thomas Cooke weigert om naar bepaalde parken te reizen omwille van de orka's

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Reisorganisator Thomas Cooke heeft een opvallende beslissing genomen. Het weigert om nog dierenparken te vliegen waar ze orka’s hebben.

Je zal met Thomas Cooke dus niet meer naar SeaWorld wil in de Amerikaanse stad Orlando, of naar Loro Parque op Tenerife, kunnen reizen. “Dit doen we op basis van feedback van onze klanten en bewijslast van specialisten in dierenwelzijn”, citeert Het Nieuwsblad, Thomas Cook. “We hebben in de laatste achttien maanden meermaals in contact gestaan met een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan experts. Zij hebben wetenschappelijk bewijs geleverd dat tegen deze dierenparken pleit. We nemen het dierenwelzijn ter harte.”

Door klanten naar die dierenparken te brengen steunen ze de parken financieel en commercieel. En dat willen ze niet langer op hun geweten hebben, waardoor ze de tickets naar beiden parken schrappen binnen de twaalf maanden. 49 anderen dierenattracties werden ook doorgelicht, waarvan er 29 niet voldoen aan de eisen van het reisagentschap. Ook zij zullen geschrapt worden.

Het is al langer geweten dat de levensomstandigheden van de orka’s in die parken niet ideaal zijn. De dieren wonen in tanken met andere orka’s. Aangezien de dieren vaak uit andere groepen komen, hebben ze niet dezelfde leefgewoontes of “dialecten”, waardoor er sneller frustraties en ruzies ontstaan in de kleine watertanken.