UPDATE - Dieven eisen gloednieuwe Mercedes van man uit Oostduinkerke: Schot gelost en man gewond naar ziekenhuis gebracht

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vanmorgen was er in Oostduinkerke een poging tot autodiefstal. De dieven, vermoedelijk Noord-Afrikanen, zijn nog steeds spoorloos.

De dieven hadden het gemunt op een grijze Mercedes SUV die op de oprit van een villa stond in de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

Toen de 49-jarige bewoner thuiskwam van de bakker, werd hij rond 7.45 uur vanmorgen opgewacht door twee onbekenden. Hij werd bedreigd door twee Franstalige mannen die de sleutel van zijn nieuwe auto eisten. De bewoner weigerde dit te doen waardoor de twee mannen geweld gebruikten. Ze losten ook een schot met een alarmpistool.

Omdat de dader zich hevig verzette, gingen ze lopen zonder buit. Een buurman zag alles gebeuren en verwittigde de politie. Het slachtoffer liep een hoofdwonde en een wonde aan de slaap op en werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis van Veurne gebracht. Hij denkt te daders al enkele keren voorbij te hebben zien gereden.

De politie is een onderzoek gestart maar heeft de twee daders niet nog kunnen arresteren. De straat is afgesloten.