Burgemeester van Aalst erg boos over berichten dat vrouw GAS-boete heeft gekregen omdat ze haar hond in een hondenbadje stak

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Gisteren kwam er het nieuws dat een vrouw uit Aalst van de politie een GAS-boete heeft gekregen omdat ze haar hond in een hondenbadje wilde steken om het diertje zo verkoeling te bieden. Ze kreeg van de politie een fikse GAS-boete.

Het incident vond afgelopen vrijdag plaats toen het 35 graden was. De vrouw kreeg van de politie een GAS-boete wegens waterverspilling. Burgemeester Christoph D’haese is niet te spreken over dat bericht.

“Dit is 100 procent fake news”, reageert hij in Het Laatste Nieuws. “De vrouw heeft absoluut geen GAS-boete gekregen blijkt uit rondvraag bij mijn politiediensten. Uiteraard zijn er maatregelen genomen in verband met het waterverbruik, en onze politiediensten zien hier ook op toe en grijpen in wanneer het nodig is”, klinkt het.

Het klopt wel dat de politie haar hier heeft over aangesproken en haar waarschuwde om voorzichtig te zijn. "Het is al zeker niet onze bedoeling om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven voor overtreders. Maar we moeten wel duidelijk communiceren en zeggen dat hier geen GAS-boete werd opgesteld”, besluit de burgemeester.