Pitbull grijpt Golden Retriever van Jana zonder reden naar de keel: "Ik ben beginnen krijsen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Jana Reyntiens (26) was zaterdagochtend met de de hond van haar ouders aan het wandelen. Ze werd toen plots aangevallen door een pitbull Terriër.

“Zonder aanleiding. We passeerden de hond gewoon terwijl die aan de overkant van de straat achter een babypoortje zat. Heeft hij dat opengeduwd of is hij erover gesprongen? Ineens was hij daar en beet hij zich vast in de nek van Niño, die dacht dat de hond kwam spelen”, doet Jana haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

“Ik stond te bibberen, was in paniek en ben beginnen krijsen. Veel volk kwam buiten, onder meer ook het baasje van de pitbull terrier, maar het duurde 20 minuten om de greep te lossen. Dat nadat hij onder meer met zijn les was geslagen. Ik ben vervolgens met onze Golden Retriever Niño naar de dierenkliniek in Puurs gereden, waar hij onder meer tien nietjes in de nek kreeg. Hij is nog erg slap en bang. Of hij er iets aan overhoudt, moet nog blijken.”

Ook Jana werd in haar vinger gebeten, gelukkig zonder erg. Ze is al blij dat haar dochtertje van 2 jaar er niet bij was. Jana dient wel een klacht in bij de politie. “Ik hoop dat de eigenaar zijn excuses komt aanbieden en tussenkomt in de kosten”, besluit ze.