VTM

FOX maakt bekend wanneer ‘Mooi & Meedogenloos’ en ‘De Dingen Des Leven’ van het scherm verdwijnen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De Vlaamse fans van ‘Mooi & Meedogenloos’ kunnen deze week nog een laatste keer genieten van hun favoriete soap. Daarna verdwijnt ze in ons land van het scherm.

Naast ‘Mooi & Meedogenloos’ verdwijnt ook ‘De Dingen Des Levens’ van het scherm bij FOX. De laatste afleveringen van de twee soaps worden op vrijdag 3 augustus uitgezonden.

“Het contract met de twee producenten is opgezegd”, zegt Fox-woordvoerder Nataly Guns aan Het Laatste Nieuws. “We eindigen trouwens niet met een speciale slotaflevering. Het wordt een doordeweekse episode waarin geen grootse dingen gebeuren.”

REACTIE
De twee soaps passen niet meer in het jongere imago dat FOX zich wil aanmeten. “Fox profileert zich over de hele wereld als een zender van series. Enkel in België werden ook nog soaps uitgezonden. Ik wil de ontgoocheling bij sommige kijkers niet minimaliseren, maar ook niet opblazen. Op deze beslissing kregen we amper reacties.” 

“Er werd online wel een petitie tegen het afvoeren van ‘Mooi & Meedogenloos’ georganiseerd, maar die verzamelde slechts 196 handtekeningen. Waarvan een groot deel van buitenlanders die enkel hun sympathie wilden betuigen. De ontgoocheling valt al bij al dus nog wel mee.”