Vrouw uit Aalst heeft GAS-boete gekregen omdat ze haar hondje in een klein hondenbad had gezet

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De lokale politie van Aalst heeft een café-uitbaatster een GAS-boete gegeven. Ze krijgt die boete omdat ze haar hondje in een klein hondenbad had gezet.

Het incident gebeurde vrijdagmiddag rond 13 uur. Aangezien het die dag meer dan 35 graden was, had ze hondenbadje klaargemaakt zodat haar hondje verkoeling kon krijgen.

Wanneer ze aan één van haar vaste klanten vroeg om de emmer water in het badje te gieten, kwam er ook een patrouille van de politie langs, schrijft Het Laatste Nieuws. “Ze zijn hier binnengevallen en hebben de klanten hun identiteitskaart gevraagd”, luidt het bij de vrouw.

WATERVERSPILLING
De agenten spraken de vrouw aan en zeiden haar dat ze niet onnodig water mag verbruiken. “Ik was toch wel enorm hard geschrokken van deze reactie. Het gaat om een badje van amper 65 centimeter waar, nog geen tien liter water in zat”, reageert de vrouw. “Ik deed dit alleen omdat Rincky enorm hard afziet van de warmte, dit is toch echt geen waterverspilling”, klinkt het.

“Ik kan heel goed begrijpen dat de politie ingrijpt als er een bad van honderden liters gevuld wordt, maar hier ging het om een zeer kleine hoeveelheid”, gaat de vrouw verder. “De reactie van de politie was bijzonder streng. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ze dit systematisch bij iedereen zullen doen.”

De vrouw verwacht dat ze nog door de politie zal meegenomen worden voor verhoor want ze kreeg een GAS-boete van 350 euro. Intussen wil men bij de politie van Aalst niet reageren op de hele zaak.