Dief op teenslippers steelt 5000 euro bij Spar en ontsnapt met het geld in zijn onderbroek

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Gistermiddag heeft een dief op teenslippers enkele duizenden euro’s gestolen in de Spar-winkel in de Izegemse deelgemeente Emelgem. De man slaagde er in om het geld uit de kluis te halen.

De man ging aan de haal met 5000 euro, maar wat hij allicht niet wist is dat hij gefilmd is door bewakingscamera’s. “De man in zomerse outfit draaide eerst wat rond in de buurt van onze bakkerijafdeling”, zegt zaakvoerder Peter Taillieu in Het Laatste Nieuws.

“Toen er even niemand in de buurt was, liep hij een trap op die beneden uitgeeft in de werkruimte van de bakkerijafdeling. Zo kwam hij op de eerste verdieping. In de bureelruimte zocht en vond hij de sleutels van onze sigarettenkluis en de brandkoffer. Uit die laatste stal hij 5.105 euro.”

ONDERBROEK
“De bankbiljetten propte hij in z’n onderbroek, de rolletjes met munten van 1 en 2 euro stak hij in z’n broekzakken. Je zag dat hij zenuwachtig was, maar hij stapte nadien toch zo achteloos mogelijk weer naar beneden en verdween door de achterdeur. Dat hij niemand van het personeel tegenkwam, is een half mirakel.”

Taillieu verspreidde foto’s van de dader op de sociale media. Op beelden is nog te zien hoe de man de voet wegvluchtte. “De politie voert een onderzoek, maar op deze manier hopen we nog sneller tot een doorbraak te komen”, zegt Taillieu nog.

Tags spar emelgem