UPDATE - Brand ontstaan in flatgebouw: Man komt tijdens redding van de brandweer om het leven

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanochtend brak er een brand uit in een appartementsgebouw in het Henegouwse Châtelineau. Een man kwam daarbij om het leven.

Het Laatste Nieuws kwam van de brandweer te weten dat de brand iets voor 6 uur vanochtend is uitgebroken in het flatgebouw. Net op het moment dat een man van de zesde verdieping op de brandweerladder wilde stappen, ontstond er een steekvlam. Daardoor vatte de jas van de brandweerman op de ladder vuur. De brandweerman op de ladder kon de bewoner niet meer houden, waardoor hij naar beneden viel.

Eerder waren er berichten dat de man van de zesde verdieping naar beneden gesprongen was, maar die info bleek niet te kloppen. “De vuurbol heeft onze collega geraakt, waardoor zijn jas vuur vatte en zijn helm begon te smelten”, licht brandweerwoordvoerder Michel Méan toe.

“De collega die de ladder bediende, nam daarop de beslissing de ladder van de gevel weg te draaien. Onze collega bovenaan hield de bewoner nog aan de arm vast, maar kon hem niet houden. Hij is jammer genoeg van de zesde verdieping naar beneden gevallen.”

Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. Het parket van Charleroi is een onderzoek gestart.