VTM

Er is een Belgische Netflix in de maak

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Binnenkort komt er een Belgische Netflix. Het plan is zeer concreet want de gesprekken zijn al aan de gang.

Proximus wil een eigen Netflix uitbouwen: een platform waar je programma's, series en films van Belgische makelij terugvindt. Een kopie van Netflix gaat het niet worden.

Topvrouw Dominique Leroy zegt aan het Laatste Nieuws dat we nog heel wat kunnen leren van de streamingdienst, die steeds meer abonnees lokt.  “Vooral dan van de eenvoudige manier waarop die kijkers toegang biedt tot programma's en ze presenteert”, reageert Leroy.

LOKALE CONTENT
Al zijn dat hoofdzakelijk enkel Hollywood-producties. Proximus werkt nu aan een plan om met de hulp van partners uit de media- en telecomwereld zo veel mogelijk lokale 'content' te bundelen op een nieuw platform, dat óók buitenlandse programma's zou bevatten.

"Maar de bedoeling is vooral om onze lokale programma's veel meer in de kijker te plaatsen. De fase van het bestuderen zijn we al voorbij. Niet dat het platform er morgen zal zijn, maar we zijn al in gesprek met meerdere partners. Welke kan ik nog niet zeggen."

Het platform zou ook een goede zaak betekenen voor adverteerders. "Dat moet hen in staat stellen om doelgerichter te adverteren, zodat een deel van die koek, die nu vooral naar Facebook en Google vloeit, in België kan blijven", zegt Leroy.