Animals Rights vraagt aandacht voor landbouwdieren en maakt schokkende beelden van varken in West-Vlaams bedrijf

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Animal Rights
Animal Rights heeft vrijdag beelden vrijgegeven die donderdag werden genomen in een West-Vlaams varkensbedrijf. Je ziet op de beelden varkens in de stallen puffen bij een temperatuur van 34 graden.

Doordat de varkens op elkaar zijn gepakt krijgen ze veel stress. Dat in combinatie met de grote hitte maakt dat ze regelmatig met elkaar in de clinch gaan.

“Varkens zijn zeer gevoelig voor deze temperaturen en lijden ernstig onder de huidige hittegolf. De beelden zijn een illustratie van het trieste lot van de zes miljoen varkens die opgesloten zitten in de stallen van de Vlaamse vleesfabrieken. We zouden het onze hond niet aandoen, en varkens zijn minstens zo intelligent en gevoelig”, verduidelijkt campagnecoördinator Benoît Van den Broek bij Het Laatste Nieuws.

"MILJOENEN LANDBOUWDIEREN LIJDEN"
Animal Rights wijst erop dat volgens het Vlaamse Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) vleesvarkens al hittestress kunnen ervaren als de temperatuur in de stal hoger wordt dan 18 graden.

Nog vindt men het bij Animal Rights niet kunnen dat er tijdens deze warme zomerdagen alleen maar bekommernis is voor dieren die opgesloten zitten in de auto. “Miljoenen landbouwdieren lijden in veel te kleine stallen en die worden vergeten. Waarom is men wel bezorgd om huisdieren, maar niet om landbouwdieren, die evenveel kunnen lijden?”, vraagt men zich nog af bij Animal Rights.

BEKIJK DE BEELDEN

Hittestress bij varkens from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.