“Blijf vanaf nu ook weg uit de bossen, het is er te gevaarlijk geworden met de hitte”

bron: VRTNWS
door: PMN
De hitte blijft duren en de droogte ook. Het zorgt dat het in in de natuur- en bosgebieden in Antwerpen en Limburg heel gevaarlijk is geworden.

Wie een boswandeling op zijn programma heeft staan, kiest er best voor om toch iets anders te gaan doen. Zeker in de provincies Antwerpen en Limburg, waar code rood geldt.

"De brandtorens zijn bemand, de brandweer staat klaar om uit te rukken met een hele équipe en volledig materieel. En bovendien wordt afgeraden om te wandelen in de gebieden, het brandgevaar is te groot, er is echt een groot risico", zegt Xavier Coppens van het Agentschap voor Natuur en Bos aan VRTNWS.

SIGARET
"Ik sta nog altijd versteld van wat ik dagelijks zie. De meeste mensen vinden het evident dat ze moeten oppassen, er is echt wel een common sense, maar nog altijd zie ik mensen achteloos hun sigaret wegwerpen."

"Je kan er blijkbaar niet genoeg voor waarschuwen dat zoiets extreem gevaarlijk is. Absoluut, het blijft gebeuren", zegt Coppens. "Nog eens, asjeblieft, wees alert, wees voorzichtig!"