Pony’s moeten ook in deze hittegolf rondjes blijven draaien op de kermis in Scherpenheuvel-Zichem, maar is dat niet te warm voor de dieren?

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De paarden van de koetsiers in Brugge kregen donderdagnamiddag vrijaf. Het was te warm om door de stad te lopen.

Zij hadden het beter getroffen dan de pony’s op de kermis in Scherpenheuvel-Zichem. Ondanks temperaturen van 35 graden en meer moesten zij maar rondjes blijven draaien.

Dierenrechtenorganisatie GAIA wil al langer een verbod voor pony’s op een kermis. Burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem geeft daar geen gehoor aan.

TRADITIE
"Het is al jarenlang traditie op de kermis van Scherpenheuvel-Zichem dat er een kraam met pony's staat, maar we begrijpen dat dat zeer gevoelig ligt bij de mensen. We zien er sowieso streng op toe dat de wet op het dierenwelzijn wordt nageleefd, zeker bij deze hitte", zegt Claes aan VRTNWS.

De uitbater van de stand, Marcel Tuerlinckx, is bezorgd over zijn pony’s. "In de tent staan dan ook grote ventilatoren die voor afkoeling moeten zorgen", zegt hij. "Zo krijg ik de temperatuur in mijn tent van 22 tot 25 graden. En ik zet ook voldoende waterbakken. Als ze op de weide staan, kunnen ze beschutting zoeken in de stal."