Gentcoach Vanderhaeghe is razend: “Die scheidsrechter is tegen Gent, die laat je toch geen match van ons fluiten?”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het WK is nog maar net gedaan of de Belgische competitie begint. Morgenavond is al het zover.

De seizoensopener van de Jupiler Pro League is de wedstrijd Standard - AA Gent. De competitie is nog niet begonnen of het zit er bovenarms op. Gentcoach Yves Vanderhaeghe is niet te spreken over de scheidsrechter die werd aangeduid voor de wedstrijd. Dat is Nicolas Laforge.

“Verleden jaar zijn we in matchen tegen Standard vrij regelmatig benadeeld”, zei Vanderhaeghe aan Het Laatste NIeuws. “Het zou deugd doen om hen ook eens een peer te kunnen stoven. Ik wil niemand direct gaan bevooroordelen, maar de logica in de keuze van de scheidsrechter is heel ver weg. Ik denk dat iedereen met een propere lei aan dit seizoen begint.”

“Er wordt een scheidsrechter aangeduid die ons zwaar benadeeld heeft in de laatste minuut, met een denkbeeldige fout. Ik ben heel tevreden dat hij nog geen scoutingen heeft kunnen bekijken van dit seizoen, van onze blocs die er vorig jaar ook niet waren. Ik vind het een heel ‘ambetante’ keuze, dat ze dezelfde ref aanduiden om deze match te fluiten. Jammer, dat ze juist die meneer, die waarschijnlijk objectief en oprecht gaat fluiten, hebben aangeduid. Ik vind het een heel vervelende keuze.”

Laforge keurde in december vorig jaar een kopbal van Gigot af voor een overtreding. Daardoor bleef het op Sclessin 0-0. Laforge floot nog voor de bal in doel belandde.