Vader van overleden wielrenner Jeroen Goeleven probeert het drama te verwerken: "Dat hij nooit meer thuis zal komen, dat is zwaar om dragen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het is drie maanden geleden dat wielrenner Jeroen Goeleven uit Paal dood werd teruggevonden op zijn bed. Hij stierf op 25-jarige leeftijd.

Vader Danny probeert het drama te verwerken. "Gezien deze tragedie gaat het oké met mij”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “In het begin is er veel aandacht, want hij was ‘een jongen’ van het peloton. Voor ons was hij ‘dé jongen’ van het peloton. Het is alsof het gisteren gebeurd is. Nog steeds raakt het me wanneer ik persoonlijke zaken van hem tegenkom, waaruit blijkt waar hij heen wilde met zijn leven.” 

Volgens vader Danny is zijn Jeroen 'een natuurlijke dood gestorven op een abnormaal jonge leeftijd'. “Een echte oorzaak kennen we niet. Men stelde zich vragen bij de gezondheid van wielrenners, maar hoe vaker mensen deze sport professioneel beoefenen, hoe vaker er ongevallen gebeuren. Screenings zijn nuttig, maar vormen geen verzekering om risicoloos te sporten. Al lijkt het me wel interessant om een registratie te hebben van de elektrische activiteit in het hart tijdens een impact."

"Ik zie de koers als een motivatie voor het leven: kansen zien, afdwingen en benutten en leren uit fouten. Vroeger gingen we puur voor Jeroen. Als het me uitkomt, ga ik nu nog steeds naar de koers uit dankbaarheid voor de renners, ploegleiders en organisaties. Het zwaarste is natuurlijk het besef dat hij nooit meer thuis zal komen. Dat het me raakt, is misschien niet eens zo slecht.”