Politie vindt in Houthalen-Helchteren verwaarloosde hond terug in volle zon tijdens hittegolf, zonder eten of drinken

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
In Houthalen - Helchteren is er een zwaar geval van dierenmishandeling ontdekt. De zaak kwam aan het rollen nadat buurtbewoners de politie verwittigde.

De buurtbewoners belden de politie omdat er een hond was die maar bleef blaffen. De agenten besloten om ter plaatse een kijkje te gaan nemen, vernam Het Nieuwsblad.

Toen de agenten een kijkje gingen nemen aan een woning in de Kastanjestraat, troffen ze een zwaar verwaarloosde Mechelse Herder aan. Hij zat aan een veel te korte ketting vastgeketend aan een wrak van een auto.

IN BESLAG GENOMEN
Net als bij de mensen is ook met deze hittegolf erg belangrijk om dieren voldoende te laten drinken, uit de zon te houden en geen zware inspanningen te doen. De hond zat zonder beschutting in de volle zon. “Er was ook geen drinkwater of voedsel voor de hond voorzien”, meldt de politie nog.

De hond is door hen ook in beslag genomen en overgebracht naar het dierenasiel in Genk. De Inspectiedienst Dierenwelzijn op de hoogte gebracht en zal de zaak verder opvolgen. De eigenaar zal verhoord worden.