VTM

Hartverscheurend voor Niels Destadsbader: “Ik denk nog vaak terug aan die momenten met mijn overleden opa, dat heb ik ook op zijn begrafenis gezegd”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Niels Destadsbader kan misschien voor het tweede jaar op rij de zomerhit van het jaar scoren. Intussen is hij ook volop bezig aan de voorbereidingen van zijn twee concerten in het Sportpaleis.

Niels moest onlangs ook afscheid nemen van zijn opa. “Mijn opa is onlangs gestorven. Op zijn uitvaartdienst heb ik nog gezegd hoe ik terugdenk aan die momenten dat we samen naar FC De Kampioenen zaten te kijken, soms uren aan de stuk”, vertelt Niels aan Radio 2.

“Vijftien jaar later speel ik daar dan zelf in mee. De eerste aflevering waarin ik meespeelde heb ik samen met mijn opa gezien. Ik vond dat belangrijk. Dat was voor ons een heel emotioneel moment. Dat was de max. Om maar te zeggen wat FC De Kampioen voor mij betekende.”

AFSCHEID
“Ik mis mijn opa. Mijn broer en ik zijn voor een groot stuk opgegroeid bij de grootouders. Hij heeft veel dingen mee bepaald. Anderzijds, opa is 88 jaar mogen worden. We hebben samen afscheid kunnen nemen en we beseften dat hij er straks niet meer zou zijn.” 

“Hij wist ook nog heel goed wie aan zijn bed zou staan. Hij is op een heel mooie manier gestorven. Ik vind het wel heel jammer dat hij er niet bij gaat zijn in het Sportpaleis. Ik had toch zijn blik willen zien.”