Gilbert is weer thuis na doodsmak van gisteren in de Tour: “Seizoen is voorbij”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Het was een doodsmak die Philippe Gilbert gisteren maakte in de Tour. De renner van Quick Step Floors besloot na de rit ook om uit de Tour te stappen.

Gilbert is intussen weer thuis. Hij zal minstens vier à vijf weken buiten strijd zijn. Vannacht probeerde hij nog wat te slapen in het hotel, maar dat was heel moeilijk door de pijn. Deze ochtend nam hij dan afscheid van zijn ploegmaats in Monaco en vertrok hij weer naar huis.

In een video verduidelijkte Gilbert het één en het ander. “Ik heb geluk gehad”, aldus Gilbert. "Ik zal enkele weken out zijn, we weten nog niet juist voor hoelang maar ik denk toch vier tot vijf weken."   

"Ik wil jullie bedanken voor alle berichtjes en ook de renners die me steunden toen ze me voorbijreden. Ik heb veel steun aan de wielerfamilie, daaraan zie je hoe mooi onze sport is. Ik start nu de revalidatie en zal er alles aan doen om sterker terug te komen. De volgend zege zal alvast speciaal zijn na al die pech. Dat zal emotioneel zijn, hopelijk komt die er ook snel."

"Mijn seizoen is over denk ik maar volgend jaar wil ik op een hoog niveau herbeginnen en zo snel mogelijk winnen."