Dumoulin is echt kwaad: “Wat heb ik jullie misdaan?”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Protesterende boeren slaagden er vandaag in om de Tour lam te leggen. Een kwartier lang stond de volledige tourkaravaan stil.

Sommige renners hadden last van pepperspray die de politie gebruikte tegen de boeren. “Ik snap die mensen niet, heb ik een boer uit Carcassonne ooit iets aangedaan?”, vraagt Tom Dumoulin zich luidop af bij Het Laatste Nieuws.

Hij dacht in eerste instantie dat de boeren de renners hadden bespoten, maar het bleek de pepperspray van de gendarmerie te zijn geweest. “Dat was niet zo slim van hen”, reageert de Nederlander.

“Ik weet niet wat wij als renners die boeren hebben aangedaan. Laten ze zich afreageren op de mensen op wie ze boos zijn. Het is een beetje raar om ons te duperen, maar er gebeuren wel meer dingen in de wereld die ik niet snap”, aldus Dumoulin, die vooral last had gehad van zijn keel.

“Respecteer de renners, ook al heb je een zaak om voor te vechten”, was de boodschap van Tourbaas Christian Prudhomme aan de boze boeren. Er wordt ook een onderzoek ingesteld.