Met deze hittegolf krijg je sneller een klapband met de auto: “Zo kan je dit voorkomen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
De hittegolf laat zich voelen. Die voelen de mensen van VAB ook. Het is er veel drukker dan normaal.

Door het extreme weer laten auto's het vaker afweten dan normaal. Maar het weer is niet de enige oorzaak. De moderne wagen is ook anders uitgerust dan vroeger, kwam VTM-Nieuws te weten.

Een vierde van alle interventies van VAB bestaat uit het repareren of vervangen van banden. In de eerste helft van juli waren er 18 procent meer oproepen over een klapband. Dat cijfer zal met deze hittegolf alleen nog maar stijgen.

“Het rubber van de banden wordt wat zachter door de hitte. En als je band dan al niet in goede staat is, kan dat sneller voor defecten zorgen, zoals scheurtjes en dus lekke banden tot gevolg”, zegt Joni Junes van VAB.

Het herstellen van een band duurt meestal maar tien minuutjes, maar je kan beter voorkomen dan genezen. Dat doe je door de banden van je auto regelmatig te controleren. “Het is toch van levensbelang dat je banden van goede kwaliteit zijn”, voegt Junes daaraan toe. “Het is ook heel belangrijk om regelmatig je bandenspanning na te kijken. Als die niet goed is, verslijten je banden ook sneller.”