Premier Michel haalt uit naar alle critici tijdens persconferentie over begrotingsakkoord

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering heeft een akkoord bereikt over de begroting. Premier Charles Michel stond dinsdagvoormiddag dan ook met trots de pers te woord.

"Ik wil al mijn collega's en alle ploegen bedanken voor het intensieve werk waardoor we nog maar eens aantonen dat we in staat zijn om belangrijke beslissingen te nemen", zei de eerste minister op een persconferentie. "Wij zijn een hervormingsregering", citeert VRTNWS de premier.

Vooral de arbeidsdeal stemt Michel zeer tevreden. "Zo'n twee maanden geleden heb ik opgeroepen tot een totale mobilisatie om de arbeidsmarkt te moderniseren en om de mismatch (tussen het grote aantal vacatures dat niet ingevuld raakt aan de ene kant en werklozen aan de andere kant, nvdr.) aan te pakken. We hebben nu een substantieel pakket van sterke en coherente maatregelen."

Premier Michel vindt het zomerakkoord een "een belangrijke golf van structurele en geloofwaardige beslissingen". Al kijkt de premier ook al vooruit. “We hebben nu ons menu voor de volgende maanden, maar we moeten nu nog zoals altijd hard werken aan de concrete implementatie van de maatregelen."