Jongeman uit Waarschoot zwaar aangevallen op Gentse Feesten: “Bewusteloos geslagen en daarna bleven ze hem maar toetakelen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 23-jarige jongeman uit Waarschoot is het slachtoffer geworden van zwaar geweld. Het incident deed zich voor op de Gentse Feesten.

Twee gebroken kaken, een gebroken kin, een verbrijzelde oogkas, een gescheurde lip, vier stukgeslagen tanden en vier gekneusde ribben: dat houdt de 23-jarige Jan T. uit Waarschoot over aan de aanval op de Gentse Feesten.

HARDE DUW
Jan had zondagochtend rond 6 uur afscheid genomen van zijn vrienden. Vervolgens ging hij alleen naar het Dampoortstation ging om er de trein naar huis te nemen. “Hij kreeg plots een harde duw in zijn rug en viel”, zegt zijn zus Femke aan Het Laatste Nieuws. “Op het moment dat hij zich omdraaide, zag hij iemand met zijn voet naar zijn hoofd schoppen en ging het licht uit.” 

SCHRIK
Ook daarna bleven ze hem slaan. Toen hij bijkwam, durfde hij uit schrik zijn ogen niet te openen uit schrik dat ze hem nog meer zouden toetakelen. Hij zag een viertal jongeren weglopen.

TREIN
Jan slaagde er uiteindelijk toch in om de trein te nemen. "Met zijn laatste krachten is hij tot bij mij geraakt”, zegt Femke. “Ik hoorde hem ‘Help mij’ roepen. Toen ik door het raam keek, zag ik hem in elkaar zakken. Hij zag er vreselijk uit. Zijn hele gezicht zat onder het bloed.”

OPERATIE
De man is intussen in het ziekenhuis in Eeklo al geopereerd aan kaken en kin. “De komende weken zal hij door een rietje moeten eten en drinken.” Van de daders ontbreekt elk spoor.