Bakelandts droomt niet: “Ik had het liever anders gezien maar hij gaat dit jaar de Tour winnen”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Tour de France nadert stilaan zijn ontknoping. Wint een renner van Team Sky of toch nog iemand anders?

Jan Bakelants is er door de naweeën van zijn val in Lombardije deze keer niet bij in de Tour, maar volgt de Tour wel op de voet. "Ik denk dat morgen een rit wordt voor renners als Bardet, Landa en Quintana. Het is ook aankomst bergaf en er wordt onweer voorspeld in de finale. Dat kan voor vuurwerk zorgen”, zegt hij aan Sporza.

"Misschien krijgen we dan al een barstje in het pantser van Thomas te zien. Als Froome daar wat van zijn tijd kan afknabbelen of in de heel korte bergrit dan heeft hij nog een kans en krijgt hij vrije baan."

"Maar als Thomas niet kraakt voor de laatste Pyreneeënrit dan Sky Froome duidelijk maken dat de Tour voor Thomas is en hij in de pas moet lopen."

Bakelandts gunt Dumoulin de eindzege. "Ik hoop dat hij wint, maar ik vrees dat het Thomas wordt. Ik hoop vooral dat het niet op die 20 seconden straftijd aankomt. Hij was in die rit al zwaar gestraft met het tijdverlies door pech en een overijverige commissaris die niets van koers kent, geeft hem er nog eens 20 seconden bovenop."

"In plaats van in een vlammende colère te schieten, is Dumoulin dan de ideale schoonzoon en zegt hij: het was terecht. Dat siert hem wel."