Motorrijder van 43 jaar uit Diksmuide komt het leven na tragisch ongeval

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In Diksmuide is een motorrijder om het leven gekomen. Dat gebeurde na een tragisch ongeval met een landbouwvoertuig.

Het ongeval vond omstreeks 16.30 uur plaats in de Kortewildestraat in Vladslo, een deelgemeente van Diksmuide. Ter hoogte van huisnummer 55 aan een verkeersremmer stond een voertuig geparkeerd, vermoedelijk door een klapband.

VERREIKER
Toen de bestuurder van het voertuig hulp ging halen bij een landbouwer, kwam die aangereden met zijn verreiker, een landbouwvoertuig waarmee zware lasten getild kunnen worden. Vermoedelijk om de wagen weg te slepen.

MOTORRIJDER
Toen de landbouwer zijn terrein wilde verlaten, liep het mis. Een motorrijder, een man van 43 uit Diksmuide, die vanop het fietspad kwam aangereden, merkte pas veel te laat het landbouwvoertuig op en knalde tegen één van de uitstekende pinnen.

OP SLAG DOOD
Voor de man kon geen hulp meer baten. Hij was op slag dood. Achterop zat zijn 44-jarige echtgenote. Zij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt Het Nieuwsblad.

IN SHOCK
De landbouwer zag alles gebeuren en is in shock. Hij werd opgevangen door slachtofferhulp. De Kortewildestraat blijft nog voor onbepaalde tijd afgesloten, een deskundige van het parket is ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.