In Koksijde is een kind uit zee gehaald: "Het was er slecht aan toe"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Koksijde zijn vandaag rond 18 uur twee jonge kinderen uit zee gered. Eén van de kinderen was volgens de politiezone Westkust er slecht aan toe.

Het incident vond plaats ter hoogte van de Zeelaan in het centrum van Koksijde. “Een man was aan het zwemmen met drie kinderen toen ze plots voorbij een zandbank kwamen. Door de onderstroom lukte het niet om terug te zwemmen naar het strand en de kinderen begonnen te panikeren”, zegt vervangend burgemeester Stephanie Anseeuw (Open Vld) aan Het Laatste Nieuws.

“De man slaagde er niet in om boven te blijven met de kinderen. De redders hadden dat gezien en spurtten om een reddingsboot. Intussen was de man de kindjes kwijt geraakt op zee. Hij kon enkel met een kind terugzwemmen naar het strand. De redders zetten koers richting de twee overgebleven kinderen en trokken hen op de boot. Een van hen was bewusteloos en kritiek.”

Het kind werd ter plaatse door de redders gereanimeerd. Op weg naar het ziekenhuis kreeg het weer bewustzijn. “Het andere kind was steeds bij bewustzijn en had zeewater binnengekregen. De redders hebben prachtig werk geleverd door zo kordaat in te grijpen”, besluit Anseeuw.