Trump waarschuwt Iran: “Doe dat nooit meer of je zal de gevolgen voelen zoals slechts weinigen in de geschiedenis gevoeld hebben”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Amerikaans president Donald Trump heeft opnieuw zware ruzie. Dit keer met de Iraanse president Hassan Rouhani.

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran lopen in sneltempo op. Trump stuurde een forse tweet de wereld in aan het adres van Iran. Hij deed dat in hoofdletters, wat gelijkstaat aan schreeuwen. 

“BEDREIG DE VERENIGDE STATEN NOOIT MEER, OF JE ZAL DE GEVOLGEN VOELEN ZOALS SLECHTS WEINIGEN IN DE GESCHIEDENIS DIE OOIT GEVOELD HEBBEN", schrijft Trump. "WIJ ZIJN GEEN LAND MEER DAT JOUW KRANKZINNIGE WOORDEN VAN GEWELD EN DOOD ZAL PIKKEN. WEES VOORZICHTIG!"

De tweet van Trump is waarschijnlijk een reactie op de toespraak die Rouhani zondag gaf. Daarin waarschuwde die dat eender welk conflict met Iran op de "moeder aller oorlogen" zou uitdraaien. "Meneer Trump, stop ermee om met de staart van de leeuw te spelen, daar krijg je spijt van", zou Rouhani volgens Iraanse staatspersagentschap IRNA gezegd hebben.

De Iraanse president had er al eerder mee gedreigd om alle olie-leveringen in de regio te verstoren als de Iraanse olie-export geblokkeerd wordt door de sancties van de Verenigde Staten.

Rouhani is sinds 2013 president van Iran. Hij wordt aanzien als en iets meer pragmatische en tolerante leider.