Fietsende vrouw wordt van de weg gereden in Oostkamp en vecht voor haar leven: Dader pleegt vluchtmisdrijf

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vanmorgen was er een aanrijding op de Europarotonde bij het binnenrijden van Oostkamp. Een vrouw raakte daarbij zwaargewond.

De vrouw reed met haar fiets op het rood gemarkeerde fietspad, maar ze werd aangereden door een voertuig dat wou afslaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De bestuurder stopte na de feiten niet. Hij liet de vrouw voor dood achter op het fietspad. De bestuurder is gewoon doorgereden. Voorbijgangers boden wel hulp en verwittigden de hulpdiensten.

De MUG-heli kwam overgevlogen en de brandweer plaatste een tent terwijl artsen de vrouw reanimeerden. Om de MUG-heli te laten landen, werd de rotonde door de politie volledig afgesloten.

KRITIEK
De vrouw werd een kwartier lang ter plaatse verzorgd om vervolgens overgevlogen te worden naar met de MUG-heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge. De vrouw vecht nog steeds voor haar leven.

De politie heeft ook de rotonde terug vrijgegeven. Het is ook nog altijd op zoek naar de bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. Het was op het moment van het ongeluk druk op de rotonde, mogelijk zijn er dus getuigen. En er hangen aan de rotonde ook camera’s. Al is het nog niet duidelijk of zij het ongeval konden registreren.