Jongetje van 3 jaar uit Eernegem al voor dertiende keer naar ziekenhuis gebracht: Het lijkt er sterk op dat zijn moeder hem dit keer wilde vergiftigden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De moeder van een 3-jarig jongetje uit Eernegem zit in de cel. Ze wordt verdacht van poging tot gifmoord.

De rechter liet haar dochtertjes van drie weken oud en van 6 jaar plaatsen, net als haar zoontjes van 2,3 en 7 jaar. Hun moeder zit sinds vorige week op verdenking van gifmoord op haar zoontje van 3, die momenteel in het ziekenhuis ligt, schrijft Het Laatste Nieuws.

KRITIEK MAAR NIET IN COMA
De 27-jarige moeder uit West-Vlaamse Eernegem had dus vermoedelijk een gruwelijk plan met haar eigen zoontje van drie jaar. Het kindje van 3 jaar werd op vrijdag 13 juli zeer kritiek maar niet in coma binnengebracht in het ziekenhuis van Torhout en vervolgens afgevoerd naar het UZ Gent.

TRAMADOL
In het UZ Gent vonden de artsen een hoge dosis Tramadol aan in de urine van het jongetje. Deze sterke pijnstiller, ook gekend onder de merknaam Tradanol, mag enkel aan volwassenen worden gegeven en wordt onder meer voorgeschreven om felle chronische pijnen te bestrijden. De artsen alarmeerden meteen het parket. Het is immers uitgesloten dat een kleuter dit zelf ingenomen kan hebben.

KINDERMISHANDELING
De aanhouding van de moeder is intussen ook met een maand verlengd. Drie psychiaters moeten nu onderzoeken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Dat is een vorm van kindermishandeling waarbij in de meeste gevallen de moeder bij haar kind een ziekte verzint of veroorzaakt om zo zelf aandacht te krijgen van het medisch personeel.

BUITEN LEVENSGEVAAR
Het jongetje werd al twaalf eerder opgenomen in het ziekenhuis. In acht gevallen was zijn bewustzijn laag. Het 3-jarig jongetje is intussen wel buiten levensgevaar. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis van Torhout, maar stelt het goed.