Parket onderzoekt geval van twee baby’s die gruwelijk mishandeld werden in Brussel

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Het parket van Brussel is een onderzoek gestart na een gruwelijk geval van babymishandeling. Het doet dat na een filmpje dat op de sociale media is verschenen.

Mensen die de beelden zagen, hebben de politie en de VTM Nieuws- redactie verwittigd. Het waren erg harde beelden die ze te zien krijgen. Ze zagen hoe twee kinderen van ongeveer een jaar oud worden geslagen en op de grond gegooid, tot bloedens toe.

Het parket van Brussel opende een onderzoek en doet er alles aan om de beelden zo snel mogelijk van het internet te krijgen. "De man die het filmpje op Facebook postte, is intussen verhoord. We wachten nog op de resultaten om verder te gaan met het onderzoek”, zegt Denis Goeman van het parket aan Het Laatste Nieuws.

Het is nog niet duidelijk of de video in ons land gemaakt is, net zo min het duidelijk is of de man die de video op Facebook plaatste, ook de dader is. “Het is niet omdat iemand de video heeft gepost en daar een uitleg voor heeft, dat hij ook verantwoordelijk is voor de feiten te zien in de video”, aldus het parket.