Lokale Politie van de Noorderkempen onder vuur na oproep over verloren gelopen honden: “Lompe boeren zijn jullie”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De beheerder van de Facebook-pagina Lokale Politie Noorderkempen heeft zich de woede van enkele gebruikers op de hals gehaald. Alles heeft te maken met een oproep die er op Facebook-pagina gelanceerd werd.

Lokale Politie Noorderkempen gebruikt zijn Facebook-pagina regelmatig voor het verspreiden van opsporingsberichten. Dit keer was dat het geval voor een hondje dat verloren was gelopen, staat te lezen bij Het Belang van Limburg.

OPSPORINGSBERCHT
“Aangetroffen in de omgeving van De Mosten te Hoogstraten. Zou de eigenaar zich kenbaar willen maken? En liever vandaag dan morgen, want als hij nog een uur zo blijft keffen, sta ik niet langer in voor mijn eigen daden”, schreef de beheerder van de Facebook-pagina bij het bericht.

"LOMPE BOEREN"
Vooral dat laatste gedeelte is bij enkele gebruikers in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vonden het niet kunnen dat een dergelijke tekst verschijnt op een Facebook-pagina van de politie. “Jullie zijn lompe boeren”, reageerden ze. “Bovendien hebben jullie ook zeer slechte humor!”

BOZE TELEFOONTJES
Bij de Lokale Politie Noorderkempen kunnen ze hartelijk lachen om de commentaren. “We hadden misschien nog een smiley moeten toevoegen aan het einde van die zin. Want we hebben zelfs telefoontjes gekregen van mensen die heel erg verontwaardigd waren door wat we hadden geschreven. Aan hen hebben we dan ook onze excuses aangeboden.”