Lefevre razend op directie van de Tour: "Als wij dat vragen doen ze het niet, maar nu er een Fransman in de problemen komt wel'

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Sporza
Patrick Lefevre heeft zich opnieuw kwaad gemaakt. De grote baas van Quick-Step Floors is niet te spreken over de directie van de Tour.

Quick-Step Floors verloor gisteren tweevoudig ritwinnaar Fernando Gaviria. "Hij is een zeer groot talent. Hij is jong, maar hij heeft nog nooit veel afgezien. De pijngrens ligt bij een 23-jarige niet waar die van een 35-jarige ligt. Laat het mij zo beleefd uitdrukken", reageert Lefevre bij Sporza.

Gaviria overleefde de zware Alpencols niet. Het parcours lijkt te zwaar te zijn geworden voor de spurters. "Het is een teneur die al een paar jaar aan de gang is. De Giro heeft het in gang gezet met de Zoncolan en andere mountainbike-wedstrijden", gaat Lefevre verder.

"Als je meer hoogtemeters doet dan in een mountainbike-wedstrijd, dan ben je niet bezig met wegwielrennen. Ze overdrijven al een paar jaar."

"Wat heel vreemd was: wij vroegen gisteren om de tijdslimiet te verhogen met twee procent. Ze zeiden: neen, wij zijn de Tour en doen dat niet. Maar Démare zit in de problemen en tijdens de koers verhogen ze die limiet wel. Het chauvinisme druipt er af."