De Cauwer verrast: “Nog lang niet zeker dat Froome of Thomas de Tour winnen, ik zie ook nog een andere mogelijke winnaar”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is lang niet meer zeker dat Chris Froome de Tour zal winnen. Zijn ploegmaat Geraint Thomas ligt hem het vuur aan de schenen.

De Brit snoepte de gele trui af van Greg Van Avermaet en met twee ritzeges in de Alpen vergrootte hij zijn voorsprong op Froome tot 1'39". José De Cauwer wikt en weegt de kansen van Froome.

"Ik ben geneigd om te zeggen dat Thomas momenteel de betere is", zegt De Cauwer aan Sporza. "Ik heb nog geen barstje gezien. Hij komt steeds sterk aan, terwijl Froome toch al een paar keer een beetje in de problemen is gekomen. Maar het is nog altijd Froome, dus dan denk je toch altijd twee keer na."

“Tom Dumoulin is de grootste concurrent voor Thomas en Froome”, gaat De Cauwer verder. "Hij kan de Tour niet winnen als hij vijf dagen voor het einde aan de leiding komt, want hij heeft geen team om te controleren. Maar hij moet wel dichterbij sluipen om dan met een geweldige tijdrit de leiding te nemen."