Boonen waarschuwt Froome: "Dat zal je niet lukken deze Tour"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Velen dachten dat Chris Froome ook dit jaar de Tour met gemak zou winnen, niemand die had gedacht dat het uitgerekend een ploegmaat is die het hem moeilijk zou maken. Zo krijgen we nog een uiterst boeiend vervolg van de Tour.

Geraint Thomas (32) en Chris Froome (33) zullen allicht onderling uitmaken wie de Tour zal winnen. "Thomas zal geen cadeaus geven aan Froome. Er is geen reden voor. Froome heeft ook nog nooit iets voor Thomas gedaan”, merkt Tom Boonen in Het Laatste Nieuws.

“Froome staat in niet zo'n slechte situatie. De enige hindernis is dat een ploegmaat nu voor hem staat. Ik ben benieuwd hoe hij dit gaat oplossen. Hij heeft al andere truken uit zijn mouw geschud. Froome is lang niet meer de brave coureur van 2012”, beseft Boonen. 

“Toen kon hij niet klimmen en niet dalen en zat hij als een seut op zijn fiets. Vandaag is hij een heel linke duivel, die weet waar hij mee bezig is. Hij durft plannetjes bedenken die niemand anders bedenkt. Hoe hij de Giro heeft gewonnen, dat was durven."

"De situatie is voor beide renners uniek. Geraint Thomas kan zijn carrière voor de komende tien jaar of zo vorm geven, als hij de Tour wint. En Froome kan een record pakken. Als ik Thomas ben, plooi ik niet. Als ik Froome ben, zeg ik ook niet tegen Thomas: win jij maar, ik kom volgend jaar wel een keer terug. Er zal een winnaar en een verliezer zijn. Froome zal de Tour niet kunnen kopen. Dat gaat niet."