Sea Life Blankenberge vangt eerste zeehondje op van het seizoen: “Amper vier weken oud”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Het opvangcentrum van Sea Life in Blankenberge hebben vandaag het eerste zeehondje opgevangen van dit seizoen. Het zeehondje werd opgepikt ter hoogte van Westende.

Jaarlijks vangt men bij Sea Life verschillende zeehonden op. “Het gaat om een gewone, mannelijke zeehond. De pup is amper vier weken oud en weegt 11,4 kilogram”, zegt Manu Potin, hoofddierenverzorger aan Het Laatste Nieuws. “De pup is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft alleen geen kans op overleven.”

De verzorgers van Sea Life zullen de komende maanden de pup zelf verzorgen. Als de pup over twee tot vier maanden volledig aangesterkt en op een gewicht van ongeveer 30 kilo zit, zal hij terug vrijgelaten worden.

Bij Sea Life benadrukt men dat niet alle aangespoelde zeehonden opgevangen worden. “Als de zeehond zich mooi kan opkrullen in de vorm van een banaan, hoofd en staart omhoog, dan is de zeehond niet in nood. In dat geval is een afstand houden van minimum tien meter de beste zorg die omstaanders kunnen bieden. Op die manier ervaart de pup geen stress en kan het voldoende uitrusten”, besluit Potin.