Razende Trump stuurt tweet naar Erdogan: “Een totale schande wat je doet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een niet mis te verstane boodschap voor zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan. Trump spreekt er duidelijke taal.

De Amerikaanse president eist de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson. Die zit al sinds anderhalf jaar vast in een Turkse cel. Woensdag werd zijn verzoek om uit voorlopige hechtenis te worden ontslagen, nog afgewezen, merkt Het Laaste Nieuws op.

De hele zaak zit Trump hoog. “Een totale schande dat Turkije een gerespecteerde Amerikaanse dominee, Andrew Brunson, niet wil vrijlaten uit de gevangenis. Hij wordt al te lang gegijzeld. Erdogan zou iets moeten doen om deze fantastische christelijke echtgenoot en vader te bevrijden. Hij heeft niets verkeerds gedaan, en zijn familie heeft hem nodig!”, aldus Trump.

"GEEN GELOOFWAARDIG BEWIJS"
Brunson, die al meer dan twintig jaar in Turkije woont, werd opgepakt in nasleep van de mislukte staatsgreep in juli 2016 en zit sinds december van dat jaar in voorarrest in het West-Turkse Izmir. De Turkse autoriteiten linken de dominee aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en de in de Verenigde Staten wonende prediker Fethullah Gülen. De dominee riskeert een celstraf van 20 jaar.

De Amerikanen zeggen echter dat de dominee onschuldig is en er geen “geloofwaardig bewijs” tegen hem is.