Waalse man aangevallen door personeelsleden van TEC: “Ik vroeg wanneer mijn bus kwam en toen kreeg ik klappen in mijn onderrug”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Een Waalse man doet in de kranten van Sudpresse zijn beklag over personeelsleden van TEC. Hij kreeg het zwaar aan de stok met hen.

Het incident gebeurde vrijdagavond in het Zuidstation in Charleroi. De bus van Eddy, een man uit Dinant, kwam maar niet en dus ging hij aan de personeelsleden van de Waalse openbaarvervoersmaatschappij TEC vragen of ze wisten wanneer zijn bus zou komen. “ Eén van hen zei dat ze niet wisten”, citeert Het Nieuwsblad de man.

Eddy is een 50-plusser die lijdt aan epilepsieaanvallen, rugpijn en na een zware kwetsuur aan zijn hoofd spreekt hij traag. Eén van de personeelsleden zei tegen Eddy dat hij zijn Cara Pils moest gaan drinken.

Daarna liep het uit de hand. "Zijn collega’s zeiden hem dat hij het moest laten vallen en hielden hem tegen”, aldus Eddy. “Maar even later kwam hij terug met drie bewakingsagenten. Ze hebben me meegenomen naar wat verder, waar niemand was. Daar hebben ze me gevraagd om te kalmeren, wat ik gedaan heb, maar een van hen is me toch nog gevolg. Hij heeft me enkele slagen gegeven in de onderrug.”

Maar bij TEC vertelt men een heel ander verhaal. “We weten dat er een klacht is binnengekomen van die passagier”, klinkt het bij de communicatiedienst. “De betrokken agenten zijn verhoord. Daaruit is gebleken dat de klager hen bedreigd heeft. Ze ontkennen dat ze slagen uitgedeeld hebben.”