Prinses Elisabeth blijkt erg goed op de hoogte te zijn: “Ze is in dat opzicht zelfs nog straffer dan haar moeder”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op een dag zal de 16-jarige prinses Elisabeth haar vader koning Filip opvolgen op de troon. De kroonprinses blijkt ook heel modebewust te zijn.

Er verschenen nieuwe familiefoto’s van het gezin van koning Filip. Op de foto’s pronkt Elisabeth voor het eerst met een kleedje dat eerder al werd gedragen door haar moeder Mathilde. 

“Zoals Mathilde al eens iets van Fabiola draagt, zo trekt Elisabeth nu stukken van haar moeder aan”, zegt Jelka Van Duyse aan Het Nieuwsblad. Dankzij haar blog Modekoningin Mathilde kent ze de garderobe van de koningin erg goed. Het was Van Duyse ook opgevallen dat Elisabeth een kleedje droeg van haar moeder. “Dat was in 2010, toen Mathilde naar een opera ging kijken in De Munt. Het is de eerste keer dat ik de prinses iets van haar moeder zie dragen”, zegt ze.

“Van de outfits waarin Mathilde vorig jaar verscheen, had ze twee op de drie al eens gedragen”, zegt Jelka. “Het zou ook zonde zijn om zulke dure ­stukken maar één keer aan te trekken.”

Elisabeth blijkt erg modebewust te zijn. “De koningin kleedt zich redelijk tijdloos. Er zijn dus nog genoeg stukken die de prinses zou kunnen dragen. Want ze is heel modebewust, nog meer dan haar moeder.”

Edouard Vermeulen, modeontwerper en -adviseur van koningin Mathilde, maakte zich dezelfde bedenking. “Zoals veel meisjes van haar leeftijd denkt Elisabeth bewust na over mode, door wat ze ziet op sociale media. Als ik op het paleis ben bij de koningin, komt de prinses er soms bij en geeft ze advies over welke outfit ze mooier vindt. Een mama heeft graag de zegen van haar dochter, en omgekeerd.”