Man uit Putte mag dierenpark Planckendael en Zoo Antwerpen niet meer binnen: Zijn abonnement werd prompt ingetrokken

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een man uit Putte mag niet meer binnen in het dierenpark Planckendael en de Zoo van Antwerpen. Het abonnement van de man werd éénzijdig opgezegd.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) heeft Stijn Vekemans (38) een aangetekende brief gestuurd om hem mee te delen dat hij niet langer welkom is in de Zoo en Planckendael, schrijft Het Laatste Nieuws. Het abonnementsgeld voor de resterende dagen krijgt hij teruggestort.

"Gaan ze misschien een 'most wanted'-foto aan de ingang hangen?", reageert de man laconiek. "Als ze me niet meer binnenlaten, dan is dat maar zo. Maar ik zal het blijven opnemen voor olifanten in het algemeen. Ik geef de strijd niet op."

De man zijn abonnement werd opgezegd nadat hij voortdurend de verzorgers beledigde. Na de dood van drie olifanten werd het alleen maar erger. "Via zelfstudie en bezoekjes aan Europese en Aziatische dierenparken heb ik heel wat over olifanten geleerd. Al drie jaar stuur ik kritische mails naar Planckendael. Zo maakte ik me zorgen over het feit dat Phyo Phyo aan het afvallen was”, doet hij zijn verhaal. 

“Het management hield vol dat er niets mis was met de mama van Kai-Mook en liet haar zelfs verder meedoen aan kweekprogramma's. Ik heb daarover nooit openbaar kritiek geuit, tot in één maand tijd drie olifanten gestorven zijn. Toen is de bom voor mij gebarsten. 'Phyo Phyo is bezweken aan nierfalen. Dat ontstaat niet plots', schreef ik op de Facebook-pagina van Planckendael. 'Waarom hebben jullie dan altijd beweerd dat er niets mis was met haar gezondheid?' En dat pikt men blijkbaar niet."

Dat het abonnement van een bezoeker wordt afgenomen is volgens woordvoerster Ilse Segers een uitzonderlijke maatregel. "Het is al jaren geleden dat we het nog eens moesten doen. Toen werd een abonnee geweerd omdat hij de apen bleef uitdagen.”

Tags