Belgisch jongetje van 7 jaar vecht in Portugal voor zijn leven

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een Belgisch jongetje van zeven jaar is in kritieke toestand naar een Portugees ziekenhuis gebracht. Hij is daar met zijn familie op vakantie.

Het gezin was op vakantie in Portela in de Portugese gemeente Amares. Het jongetje kwam volgens Het Laatste Nieuws met zijn arm vast te zitten in de filter van het zwembad van het vakantiehuis waar hij verbleef. Daardoor bleef hij minutenlang onder water.

Toen het jongetje vast kwam te zitten, was zijn oudere broer in het zwembad. Ze zagen dat hun oudste zoon in paniek was. Wanneer ze gingen kijken merkten ze dat hun jongste kind vastzat met zijn arm in het pompsysteem van het zwembad. Het jongetje probeerde nog zichzelf te bevrijden, maar zonder resultaat.

KRITIEKE TOESTAND
Uiteindelijk konden de hulpdiensten de jongen wel bevrijden. Ze deden dat door de filter los te maken. Het jongetje werd onmiddellijk gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis in de Portugese hoofdstad. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De filter van het zwembad zou niet afgeschermd geweest zijn door een beschermkap, waardoor het jongetje vast kwam te zitten.